I denna ljuva sommartid…

 

Den psalmen har sjungit ut (om den överhuvudtaget sjungits) sen någon vecka.

Den har det för lärare och elever goda med sig att en lång ledighet väntar.

Och snart får alla en välbehövlig semester.

Fast inte riktigt alla. Som nybliven pensionär har jag insett att jag inte längre får någon semester. Där har man missat något som man tidigare såg fram emot. Men det är smällar man får ta på äldre dar. Man har ju en del ledigt ändå.

Så man ska inte klaga (och det hade inte hjälpt).

På sommaren ändras livsmönstret för oss alla.

En del åker bort till stugor och campingplatser. En del stannar hemma och får besök.

På Solvägen har vi haft väldigt mycket besök på sistone. Av knott. Detta är ingen lokal företeelse på vår gata. Två gånger har jag gått hem före matchens slut från Grimsborg på grund av dessa små semestersabotörer. Synd att dom inte betalar inträde. Då kunde kassören kunnat gnugga händerna.

Nu får alla GIFare istället glädja sig åt att starten på årets serie var formidabel. Sju matcher utan insläppt mål, och full pott i poängkolumnen. Vem hade trott det?

Efter den inledningen har läget normaliserats, med en del poängtapp, men den starka inledningen har lagt en bra grund för fortsatt spel i fyran.

Vi har mer besök av fåglar också. Skatorna har fått ungar och dessa har någon sorts träningsläger i omgivningen onödigt tidigt på mornarna, ivrigt påhejade av sina föräldrar.

Då är flugsnapparna i holken betydligt trevligare att ha som gäster. Men mot knotten är dom inte till stor hjälp, trots besök med mat till sin pipande barnaskara flera gånger i minuten.

Man ska inte gnälla.

Nu börjar ju busshållplatsen med omgivningar att ta form. Det har tagit tid, men jag tycker att det blivit riktigt bra. Och anslagstavlan, som samhällsföreningen har ansvaret för, har kommit på plats.

Snyggt jobbat Roland och Jens med medhjälpare! Lite färg på det hela så har vi anslagstavla i 30-40 år till, om den står lika länge som sin företrädare.

Och inte nog med att busshållplatsen ser bra ut. Vi har fått den buckliga gång-och cykelvägen från Fridhemsgatan slät och nyasfalterad.

Bara inte Grimsås har fått sin del av det goda i kommunen för all framtid i och med detta.

Trevlig Sommar

/Lennart