Kan man bo i Grimsås?

Svaret är utan tvekan: JA
Detta kan jag svara efter att ha bott här sen 1972. Då flyttade jag 8-9 km, så jag har sett en del av världen innan jag kom hit, och vet vad jag pratar om.
Varför bosätta sig i Grimsås?
Varför inte?
Här har vi en stor och bred arbetsgivare. Med bred menar jag att man kan få jobb om man är ekonom, elektriker, maskinskötare eller tekniker eller många andra specialiteter. Är man bilmekaniker finns det även sådana arbetstillfällen, liksom för folk i transportsektorn.

Här finns skola för låg och mellanstadieelever liksom förskola. Med bibehållen fertilitet bland ortens fruktsamma innevånare borde detta tillstånd bestå. Och sådant är viktigt för alla samhällen.

Behöver vi affär?
Nä. Eller ja, det är klart att en affär blir en central punkt i ett samhälle. Men nu har vi inte det, och där har alla som bor här viss skuld. Handlar man inte i den befintliga affären läggs den ner. Det var tyvärr inte tillräckligt många som förstod innan det var för sent. Och då måste alla åka någon annanstans för att göra nödvändiga inköp.
Förut sa man att man gjorde en utflykt, när man drog iväg och shoppade.
Nu stönar vi för att behöva åka iväg och handla. Så kan det gå.

Vi har en väldigt fin och välskött fritidsanläggning, med skidspår, isbana och minigolfbana, för att inte tala om lokalen, med därtill hörande grillstuga. På vintern kan man se bussade skolungdomar fröjdas i pulkabacken. Barn som kommer från större orter utan lika fina anläggningar.

Utöver nämnda plusvärden kan nämnas att det finns utmärkta samlingslokaler för stora och små sällskap och sammankomster.

Och behöver man något annat utöver det som nämnts får man väl göra en utflykt.

Lennart Söder kvist