Nexans Sweden AB

Kontaktperson: Eva Wallin
Telefon: 0325-80 000
E-mail: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
Hemsida: www.nexans.se
Verksamhet: Kabeltillverkning

En global kabelexpert nära dig

Nexans kablar finns i alla människors liv - i infrastruktur, byggnader och industriella produkter, från vindkraftverk till fartyg, i flygplan och tåg. De banar vägen för problemfri funktion, hög säkerhet och hållbar verksamhet. Du tänker bara inte på det – eftersom de inte syns.

Nexans är världsledare inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, industri, installation och lokala nätverk (LAN). Nexans riktar sig till en rad marknadssegment från el- och telenät, vägar och järnvägar till skeppsbyggnad, olje- och gasindustri, kärnkraft, fordonsindustri, elektronik, rymdteknik, materialhantering och automation.

Med industriell närvaro i 39 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 22 700 anställda och en försäljning under 2009 på 5 miljarder euro. Nexans är noterat på Parisbörsen.

Nexans Sweden i Grimsås, med ca 500 anställda, är Nexans svenska huvudbolag och en viktig produktionsresurs för Nexans inom både kraft- och telekabelområdet, bland annat genom rollen som koordineringscentrum för bandfiberkablar. Grimsås utgör även logistikcentrum för kunder i Norden och Baltikum. Vidare finns där marknadsavdelningar för försäljning i Sverige, Danmark, Finland och Baltikum. Ett mindre dotterbolag finns i Gislaved och kompletterande säljkontor finns i Göteborg, Söderköping, Sundsvall och i Finland.

96% skulle rekommendera en vän att börja hos oss*
Vi söker med jämna mellanrum personer för olika arbetsuppgifter och befattningar. Kolla gärna in vad som är aktuellt på vår webbplats. Vi erbjuder ett arbetsklimat byggt på ett självutvecklande medarbetarskap och ett förändringskompetent ledarskap.

www.nexans.se/jobb

*Resultat från Nexans Swedens medarbetarundersökning 2010

 
Grimsås Åkeri
Fredrikssons
VATAB
Grimsås IF
Nexans
4you
Grimsås Maskin
Däck & Maskin Piraten