Vi hade tur med vädret 

”Vi hade tur med vädret” citerade Lennart Söderkvist när han på onsdagsmorgonen hälsade de 46 deltagarna i Ledighetskommitténs resa till Gäsene Ost
och Herrljunga Cider välkomna. Det kunde han säga med gott samvete för redan då tittade solen fram mellan de få molnen som syntes på himlen.
Och väderleksprofeterna hade rätt för vädret blev bara bättre ju längre dagen framskred. Och humöret var på topp hos alla de daglediga deltagarna. 

Båda besöken infriade också förväntningarna. Vi fick se fina, medelstora företag med kunniga och trevliga guider som berättade om och visade produktionen.
D v s vi fick inte komma in i osttillverkningen men väl i cidertillverkningen (genom glasrutor) där det i en av de båda maskinerna ”spottades” fram lika mycket
på två minuter som gjordes på en dag i början av företagets historia. Och så hade båda företagen varsin butik där vi både fick provsmaka (gott!!) och handla utav sortimentet. 

På väg till Gäsene hann vi också med att stanna till i Timmele. Intill kyrkan var uppbyggt en miniby - en samling små knähöga (om man inte var för kort) byggnader som visade hur Timmele såg ut för länge sedan. Riktigt imponerande! Och mellan de båda besöken åt vi en god lunch på vackert belägna Herrljunga Golfkrog där vi kunde välja mellan stekt panerad fisk och kålpudding. 

Väl hemma igen kunde vi summera ytterligare en trivsam aktivitet med Ledighetskommittén. Nästa gång träffas vi onsdag den 4 april på den vanliga tiden.
Då ska vi fika och bl a diskutera resten av vårprogrammet. Förutom onsdag den 18 april då Bengt ”Mossebo” Johansson kommer att berätta och visa bilder från Grimsås historia med tonvikt på de människor som i seklets början var med och byggde samhället. Vi ses då!

 / Leif Ingelsbo

(Bilderna är tagna av Åke Josefsson)

alt alt
alt alt
alt alt
alt alt
 alt  alt

 

 
Fredrikssons
Däck & Maskin Piraten
Grimsås Maskin
Grimsås Åkeri
Grimsås IF
4you
VATAB
Nexans